CONSULTA CIRCULAR : Vergi Sirküleri 2021/014 - Jan. 30, 2021

2021 Yılında Uygulanacak K.K.T.C. ve Yurt Dışı Harcırah Bedelleri Belirlendi

Newsletter Subscription

Subscribe to be informed about the new circular.

Newsletter Registration Form

Vergi Sirküleri 2021/014 - 30 January 2021

2021 Yılında Uygulanacak K.K.T.C. ve Yurt Dışı Harcırah Bedelleri Belirlendi

30.01.2021 tarih ve 31380 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3468 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ile yurt dışına sürekli ya da geçici bir görevle gönderilenlerin, gidiş ve dönüşleri ile geçici görevlendirme süreleri için verilecek gündelik tutarları belirlenmiştir. Söz konusu tutarlar 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerlidir.

 

Bilindiği üzere Gelir Vergisi Kanunu’nun 24 üncü maddesi uyarınca Harcırah Kanunu kapsamı dışında kalan işletmeler tarafından yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile denetçilerine, tasfiye memurlarına ve hizmet erbabına (Harcırah Kanunu'na tabi olsun olmasın her türlü sözleşmeli personel dâhil) verilen gerçek yol giderlerinin tamamı ile yemek ve yatmak giderlerine karşılık verilen gündelikler (Bu gündelikler aynı aylık seviyesindeki devlet memurlarına verilen gündeliklerden fazla ise veya devletçe verilen gündeliklerin en yüksek haddini aşarsa, aradaki fark ücret olarak vergiye tabi tutulur) gelir vergisinden istisna edilmiştir. Ek olarak, 5510 sayılı Kanunun 80 inci maddesi uyarınca verilen görev yollukları sigorta primine esas kazanca tabi tutulmaz.

 

2021 yılında uygulanacak harcırah tutarlarını gösteren 3468 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nı indirmek için buraya tıklayınız.

 

Saygılarımızla,

CONSULTA Vergi

 

(*) Sirkülerlerimizde yapılan açıklamalar yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kesin işlem tesis etmeden önce uzmanlarımızdan görüş ve yönlendirme alınmasını önemle tavsiye ederiz. Bu sirkülerlerin amacı tek başına uygulamalara yön vermek olmayıp; mükelleflerimizin risk, fırsat ve değişiklikler hakkında güncel bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Yegâne kaynak olarak sirkülerlerimizdeki açıklamaların kullanılması halinde doğabilecek olası zararlardan CONSULTA sorumlu olmayacaktır.  

Dokümanı İndir