Subscribe to be informed about the new circular.
Newsletter Registration FormYönetim Kurulu Karar Defteri Yeniden Fiziki Ortamda Tutulabilecek
20.09.2025 tarih ve 33023 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “İşletmenin Muhasebesiyle İlgili Olmayan Ticari Defterlerin Elektronik Ortamda Tutulması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile zorunluluk getirilen ya da ihtiyari olarak defterlerini elektronik ortamda tutmak isteyen şirketler sadece pay defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere defterlerini elektronik ortamda tutacak olup; yönetim kurulu karar defteri ve müdürler kurulu karar defterinin elektronik ortamda tutulmasına ilişkin zorunluluk kaldırılmıştır.
20 Eylül 2025 tarihinden önce yönetim kurulu karar defterini elektronik ortamda tutmaya başlayan şirketlerin, yönetim kurulu karar defterlerini yeniden fiziki ortamda tutmak istemeleri ve buna ilişkin yönetim kurulu kararını 1 Ocak 2026 tarihine kadar Bakanlığa sunmaları halinde, bu defter sistemde kapatılacak ve fiziki defterin açılış onayı Bakanlık tarafından verilen belge üzerine noter tarafından yapılacaktır.
Söz konusu Tebliğe ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/09/20250920-4.htm
Saygılarımızla,
CONSULTA Vergi
(*) Sirkülerlerimizde yapılan açıklamalar yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kesin işlem tesis etmeden önce uzmanlarımızdan görüş ve yönlendirme alınmasını önemle tavsiye ederiz. Bu sirkülerlerin amacı tek başına uygulamalara yön vermek olmayıp; mükelleflerimizin risk, fırsat ve değişiklikler hakkında güncel bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Yegâne kaynak olarak sirkülerlerimizdeki açıklamaların kullanılması halinde doğabilecek olası zararlardan CONSULTA sorumlu olmayacaktır.