¬

"Bayim Olur Musun" Fuarında Turquality Sorularını Cevapladık

UFRAD’ın desteğiyle bu yıl 13.'sü düzenlenen  “Bayim Olur Musun?” Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, 15-18 Ekim 2015 tarihleri arasında, CNR Fuar Merkezi’nde  gerçekleşti.

Fuar kapsamında gerçekleşen seminer programında, Consulta Partner’ı ve Yönetim Danışmanı Tolga ACARLI’nın, “Marka Yönetimi ve Turquality” başlıklı konuşmasına yer verildi.

16 Ekim'de gerçekleşen söyleşi kapsamında; Turquality ve hedefleri, Turquality’nin Firmalara Kazandırdıkları, Başvuru Kriterleri, Turquality Yolculuğu ve Programa Bütünsel Bakış, Program Kapsamında Sunulan Devlet Teşviklerini ve Devlet Destekli Marka Geliştirme Programı hakkında konulara değinen Acarlı, program sonrasında katılımcıların sorularını yanıtlayarak, özellikle Yurtdışında sunulan teşvik avantajları hakkında katılımcılara cevaplar sundu. Consulta Yönetici Ortağı Tolga ACARLI, firmaların markalarını daha etkin yönetmelerini ve konumlandırma çalışmalarını bilimsel yapmalarını sağlaması, ihracata daha çok yönelmelerini ve private label yerine markalı ürün satışında artış sağlaması ve yönetici eğitimlerinin artırılması ve yetenek yönetimi çalışmalarının hızlanmasına katkıda bulunması faktörlerinin, Turquality'nin firmalara sağladığı faydalar arasında olduğunu belirtti. Turquality'nin üretim odaklılıktan marka ve pazarlama odaklılığa geçişi hızlandırdığını konuşmasına ekledi. 

Sunumda, Tolga ACARLI, Turquality'e müracaat edecek markanın, Türkiye'de tescilinin yapılmış olması ve yurt dışında da ibraz edeceği iş planında belirtilecek hedef pazarlarının en az birinde tescil almış olması gerektiğini önemle vurguladı. Turquality kapsamına her şirketin en fazla 2 markasının alınabildiğini, holding şirketlerinin ise, en fazla 6 markasının desteklendiğini ekledi. Turquality teşviklerinin; tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin desteklenmesi, yurtdışı birimlere ilişkin giderlerin desteklenmesi, franchise destekleri, kurumsal danışmanlık destekleri, lokasyon araştırması, hukuk ve belediye gibi giderlere ilişkin destekler, çevre, kalite ve insan sağlığına yönelik alınan sertifikasyonlara ilişkin destekler, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka tescil harcamalarının desteklenmesi, moda endüstriyel ürün tasarımcısı ile aşçı/şef giderlerinin desteklenmesi alanlarında toplandığını belirtti. 

Consulta Yönetici Ortağı Tolga ACARLI "Bayim Olur musun?" Marka ve Franchising Fuarında Turquality ve Marka sorularını yanıtlıyor.



Çözüm Ortaklarımız


The European House - Ambrosetti
Software AG
Pandea
board
UiPath
Centric Software
Alteryx
Qlik
Robusta
Knowbe4
Bilge Adam