¬

BRISA ARIS'i tercih etti

BRISA, Süreç Zekası Uygulamaları İçin ARIS'i Tercih Etti

Published by Dijital Dönüşüm on 27 Temmuz 2015

Brisa, süreç izleme ve performans takibi ihtiyaçlarına, şirket bütününde cevap verebilecek bir uygulamayı kullanma kararı aldı ve  Software AG’nin ARIS ürününü tercih etti.

Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone ile Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa, Türkiye lastik endüstrisinin lideridir. Brisa’nın kökleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almıştır ve 25 yılı geride bırakmıştır.

1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü’nü kazanan Brisa, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazanan ilk Türk şirketi olmuştur. Brisa, bugün Avrupa’nın yedinci büyük lastik üreticisi konumundadır. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 361.000 metrekareye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Bu tesis, aynı zamanda, Bridgestone’un dünya üzerindeki en önemli üretim üslerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır.
Süreçlerin sistematik olarak tanımlanması ve iyileştirilmesine büyük önem veren BRİSA, süreçlerin izlenebilmesi, performanslarının takibi ve iyileştirme alanlarının tespiti kritik bir süreç olarak dikkat çekiyor. Şirket, bu alandaki kabiliyetlerini, şirketin bütünündeki ihtiyaçlara cevap verebilecek ürünler ile desteklemek için Süreç Zekası çözümünü kullanmaya karar verdi ve bu karar doğrultusunda Software AG’nin ARIS ürününü tercih etti.

İş Süreçleri Yönetimi uygulaması Aris ile Değişimi Yönetiyoruz

BRİSA Süreç Yönetimi Yöneticisi İlker Şahin, ARIS’in tercih edilme nedenlerini şöyle açıklıyor: “İş Süreçleri yönetiminden BRİSA’nın beklentilerini analiz ettiğimizde, en yüksek öneme sahip iki konu belirledik: Süreçlerdeki iyileştirme alanlarını tespit etmek ve süreçlerdeki değişimleri yönetmek. Bu iki önceliğe cevap veren güçlü çözümlerinden dolayı Software AG ve ARIS’i seçtik.”

ARIS’in Business Designer, Business Architect-Governance-Publisher-PPM platformlarının kullanıldığı uygulamanın ilk adımı, BRİSA’nın iş süreçleri yönetimi stratejisini ve standartlarını oluşturmaktı. Modellemelerin yapılabildiği platform ortalama 2 ay içerisinde kullanıma girdi ve bütün çalışanlar ile paylaşılabilecek seviyeye gelmesi yaklaşık 1 yıl sürdü. ARIS PPM uygulamasına başlandıktan sonra da yaklaşık 4 ay içerisinde BRİSA, ilgili süreç performanslarını raporlayabilir seviyeye ulaştı.

ARIS – Bütün Çalışanların Ulaşabildiği Bir Platform

BRİSA Süreç Yönetimi Yöneticisi İlker Şahin, Software AG’nin ARIS çözümü sayesinde öncelikle süreçlerin, bütün çalışanların ulaşabileceği bir platform (BRİSA Süreç Evi) üzerine taşındığını belirtiyor.

Şahin, projeyle elde edilen faydaları ise şöyle özetliyor: “Böylece hem süreçlerimizin şeffaflığını ve kolay ulaşılabilirliğini sağlamış hem de uzun vadede kurumsal hafızanın korunması için önemli bir adım atmış olduk. Süreçlerdeki iyileştirme alanlarından da, elde ettiğimiz bulguların sonucuna göre çevrim sürelerinin kısaltılması, hataların azaltılması ya da müşteri şikayetlerinin azaltılması gibi kazanımlar sağlamayı amaçlıyoruz.”

Büyümesini ve gelişimini, gerekli gördüğü yatırımlar ile desteklemeye devam eden BRISA, ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri ve çözümleri her zaman değerlendirmeye hazır durumda bulunuyor.

Brisa hakkında:

Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini çevresel, ekonomik ve toplumsal açıdan ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu “Turnalar Hep Uçsun”, eğitime katkısını ortaya koyduğu “Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği”, trafikte emniyetli sürüşe katkı sağladığı “Lassa Yola Sağlam Çık” ve kültürel bir değer olan “Brisa Müze” bu anlamda ön plana çıkan projeler arasında yer almaktadır.

“Yolculuğunuzun Geleceğini Tasarlıyoruz” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Brisa, bir sanayi şirketinden inovasyon şirketine dönüşümünü hızla devam ettirmektedir. Brisa, sürdürülebilirlik vizyonundan aldığı ilham ve inovasyon anlayışıyla, fosil yakıt kullanmadan yalnızca güneş enerjisiyle çalışan “Solar Impulse”ın dünya çevresinde yaptığı yolculuğun Türkiye Resmi Partneri olmuştur.

2015 yılında “Türkiye’nin lastik markası” Lassa’nın 41’inci yılını kutlayan Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, Energizer akü markası, OtoPratik, Propratik, Lastiğim, Lastik Vs ve Speedy satış noktaları, Lastik.com.tr adreste lastik değişimi ve bakımı internet sitesi, Mobilfix ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan mobil bakım servisi, Probox ve Bridgestone Box mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmeti ile Türkiye’ye değer kazandırma kararlılığındadır.



Çözüm Ortaklarımız


The European House - Ambrosetti
Software AG
Pandea
board
UiPath
Centric Software
Alteryx
Qlik
Robusta
Knowbe4
Bilge Adam